Vi vill ge dig möjligheten att få det fräscha, vita leende du drömmer om!

TANDBLEKNING

Att bleka sina tänder för att få ett vitare leende har blivit allt mer populärt och det finns idag många olika produkter och behandlingsmetoder att välja mellan. Här är några exempel som är populära i Sverige:

•Bleka tänderna hemma med blekmedel och skena

•Bleka tänderna hos tandläkaren med blekmedel och skena

•Bleka tänderna hos tandläkaren med blekmedel och ljusbehandling

Innan du bleker tänderna bör du undersökas av en tandläkare eller tandhygienist som bedömer om det går att bleka de missfärgningar som finns och avgör vilken metod som är lämplig. Om det finns hål så ska de vara lagade, och all tandsten bör tas bort för bästa resultat.

De bakomliggande orsakerna till missfärgade tänder är många, och vad för slags missfärgning det rör sig om påverkar vilken behandlingsmetod som är ideal. Generellt sett brukar blekmedel fungera bra mot gula och bruna missfärgningar, men inte ge ett bra resultat om problemet är gråaktiga eller blåaktiga missfärgningar. En tandläkare kan ge mer exakta råd rörande just din mun.

Om problemet beror på att en tand missfärgas inifrån av en metallfyllning behöver man vanligen både ersätta fyllningen med en plastfyllning och sätta blekmedel i tanden så att den kan blekas inifrån. Att bara bleka utifrån fungerar inte bra när en tand missfärgas inifrån.


Blekning med blekmedel och skena

Denna metod innebär att man applicerar blekmedel på skenor och placerar skenorna på tandraderna i munnen. Skenorna är där för att skydda tandköttet och hindra saliv från att spola bort blekmedlet.

På vår klinik använder vi oss av Opalescense Tandblekningsgel.

– Opalescence tandblekningsgel innehåller PF (kaliumnitrat och fluor), vilket hjälper till att upprätthålla emaljens hälsa genom hela bleknings processen.

– Framtagen att förebygga uttorkning och återställande av färgen

Läs mer om tandblekning